Loading...

Speciális Megmunkálás

Szerszámgyártási tapasztalatokra alapozva 2002-ben létrehoztuk a speciális megmunkálás (SMD) üzletágunkat. Vevőink nemzetközi nagyvállalatok elsősorban energiaipari és repülőipari szegmensből. A kezdetek óta nagy tapasztalatot szereztünk nehezen forgácsolható, nikkel bázisú szuperötvözetek és kerámiák megmunkálásában konvencionális (marás, köszörülés, kovácsolás, hegesztés)  és nem konvencionális (szikraforgácsolás, elektronsugaras hegesztés, lézer megmunkálás) technológiákkal.

SMD üzemünkben fejlett irányítási- és mérőrendszereket alkalmazunk és különböző minőségirányítási rendszereket működtetünk.


MIÉRT AZ AQ ANTON?

Specializációk


Teljeskörű megoldás

Az üzletágaink közötti szinergiák kihasználásával teljes körű megoldást nyújtunk vevőinknek a technológia tervezéstől a készülékezésen keresztül a széria gyártásig. A gyártás mellet mérnöki tanácsadást is nyújtunk már a termék fejlesztési fázisában. Ezáltal nagymértékben csökkenthetjük a költségeket és a minőségi kockázatot.

Kutatás-fejlesztés

Több gépet és berendezést fejlesztettünk az elmúlt években kifejezetten vevői és iparági igényekre szabva. Több mint 50 saját fejlesztésű gépet üzemeltetünk szikraforgácsolás, lézer megmunkálás, penetrációs vizsgálatok, hideg áramlásmérés technológiai területeken. Teljesen egyedi illetve szabadalmaztatott megoldásokat kínálunk kerámián keresztülni furatozás, 3D precíziós lézer megmunkálás, szuperötvözetek kovácsolása és egyéb speciális megmunkálási technológiákban.

Gázturbinák

Az AQ Anton több ezer tonna nikkel bázisú ötvözetet (Hastelloy, René, Inconel, Nimonic, FSX, GTD) dolgoz fel évente. Ezeket az anyagokat saját fejlesztésű technológiákkal és szerszámokkal munkáljuk meg. A speciális alakítási és vizsgálati technológiákban elért eredményeinkkel a világ vezető beszállítói közé tartozunk gázturbinák égéstéri alkatrészeinek gyártásában illetve megmunkálásában.